De Groene wand in Monaco tien jaar na aanleg
November 26th, 2015

Eerste groene wand in Monaco viert tiende verjaardag

 
 

Het was het eerste internationale Greenwave Systems-project en meteen in het mythische vorstendom Monaco. Alweer tien jaar geleden werd daar de wand van de ‘Testimonio’ parkeergarage aan de Avenue Princesse Grace bekleed met een van ‘s werelds eerste verticale tuinen.

Een prestigieus project. De garagemuur aan de Middellandse zee bestaat uit 23 secties met elk 30 modules van 3 vierkante meter. Dit komt neer op 1500 vierkante meter aan groene wand. Om de planten in het hete middellandse zeeklimaat zo groen te houden wordt water aangevoerd uit het nabijgelegen skigebied Isola 2000. Hiervoor ligt een apart leidingnet door de straten van het vorstendom. Een centrale computer van de groendienst van Monaco bedient het geheel.

Het resultaat is er dan ook naar. Tien jaar later groeien de Groene en Bonte Klimop, Mediterraanse Jasmijn, Bougainville, en Kaapse Trompet nog altijd fantastisch.

Zo’n grote oppervlakte aan stadsgroen is meer dan welkom in de hete, dichtbebouwde stadsstaat aan zee. Waarom? Lees hier hoe onze verticale tuinen het leefklimaat in de stad beïnvloeden.

 

Gerelateerde Links

Gerelateerde Thema's

portrethuib1
Het verticale tuinsysteem Greenwave 4.0 is even eenvoudig als doeltreffend en creëert direct groene meerwaarde.