news_01_featured
May 16th, 2011

Eeuwig leven

pagina 1 2 3 4 5

 
 

In zuid- Engeland staan veel  extreem oude bomen, naar schatting 80 % van de wereldpopulatie. Daarvoor zijn diverse oorzaken, maar veel interessanter is hoe bomen zo oud kunnen worden.

Dit jaar  concentreerde de vijfdaagse tocht in Mei zich op de driehoek Dover-Maidstone-Brighton. Per dag worden  vier tot vijf objecten bezocht . De locaties variëren van kerkhoven,voormalig ‘deer parks’, landgoederen van The National Trust tot bossen.

Natuurlijke groene wand

Ook  helling- en wandbegroeiing op natuurlijke groeiplaatsen kwamen we tegen, interessant voor de groene gevels. Aan de kust  , net ten oosten van Hastings, ligt het dorpje Fairlight.Daarbuiten ligt Fairlights Glen Park , een hellingbos rondom een kloof naar de kust. De kloof is ontstaan door een bron, die nog altijd stroomt en fraaie vegetatie voedt. Hier komt het water  uit een kalksteenformatie, terwijl verder langs de zuidkust vooral de fameuze krijtrotsen domineren.

zeer beschut,vorstvrij brongebied met jaarrond stromend water heeft gezorgd voor een fraaie “groene gevel die flink lekt’, bouwkundig niet verantwoord ,maar hier prachtig!

fraaie vegetatie van daslook en varens met rechts in beeld het stromende water.

 

pagina 1 2 3 4 5

 

Gerelateerde Links

Bostochten
Door de ervaring als trainer op het gebied van Natuurbeleving ontstond er een bron van kennis over de relatie mens en natuur.
Ancient tree hunt
Get involved and hunt for ancient trees…
Wereldboom
De geschiedenis van een boom gaat soms tot 100 mensenlevens terug.

Gerelateerde Thema's

portrethuib1
Onderhoudsarm gevelgroen, een geweldig ontwerpinstrument voor de architect.