news_01_featured
May 16th, 2011

Eeuwig leven

pagina 1 2 3 4 5

 
 

De 700 jaar oude taxus van Wilmington

Niet ver van de prehistorische wandfiguur ‘The Long Man of Wilmington” staat naast de  dorpskerk  een dubbelstammige,sterk overhangende Taxus.  De boom is in het verleden gestut en de twee stammen zijn met een dikke ketting.

De ketting is ingegroeid ; de boom heeft weefsel aangemaakt, wat de druk zoveel mogelijk spreidt. Deze adaptieve groei vindt plaats conform het axioma van de gelijkblijvende spanning, wat ook bij mensen zorgt voor spiermassagroei wanneer er  intensief getraind wordt. De boom is,hoewel  niet hoger dan 15 meter, een indrukwekkende gezonde  verschijning.

De ketting is ingegroeid ; de boom heeft weefsel aangemaakt, wat de druk zoveel mogelijk spreidt. Deze adaptieve groei vindt plaats conform het axioma van de gelijkblijvende spanning, wat ook bij mensen zorgt voor spiermassagroei wanneer er intensief getraind wordt. De boom is,hoewel niet hoger dan 15 meter, een indrukwekkende gezonde verschijning.

 

pagina 1 2 3 4 5

 

Gerelateerde Links

Bostochten
Door de ervaring als trainer op het gebied van Natuurbeleving ontstond er een bron van kennis over de relatie mens en natuur.
Ancient tree hunt
Get involved and hunt for ancient trees…
Wereldboom
De geschiedenis van een boom gaat soms tot 100 mensenlevens terug.

Gerelateerde Thema's

portrethuib1
Gevelgroen benut de ‘vrije ruimte’ in onze dicht bebouwde steden.