Concept House 1 Heiplaat
December 8th, 2015

Groene wand systeem Concept House jaar zonder nazorg

 
 

Op de Rotterdamse innovatieve RDM-campus staat een Concept House van TU Delft, om onderzoek te doen naar nieuwe duurzame bouwmethodes. Deze innovatie woning is – uiteraard – uitgerust met een Greenwave wand. Daarvan werd onder andere het temperatuurdempend effect onderzocht. Het was een tijdelijk project, waarvoor de wand dan ook drie jaar lang goed verzorgd werd. Tot vorig jaar.

Het was het laatste jaar, de proefbewoners zouden vertrekken en bij wijze van test was besloten de groene wand geen nazorg meer te geven. De planten in de Greenwavemodules zijn het afgelopen jaar niet meer gesnoeid, gemest of onderhouden. De automatische watervoorziening functioneert nog wel maar is niet aangepast naar een hoger verbruik in de zomerperiode. Het hele testjaar lang is er slechts drie keer per week gedurende drie minuten water gegeven.

Een mooie test om te zien wat zo’n jaar zonder zorg met de groene wand doet. Wat bleek? De wand ziet er nog heel goed uit. De weelderige bloemen- en plantenzee gedijde afgelopen zomer prima, zelfs zonder verzorging! Hoe dat kan? De planten beschikken over een zeer grote hoeveelheid grond in de ruime modules. Die grond zorgt voor vochtbuffering. Hoe dat precies werkt, is te lezen onder: eigenschappen van de Greenwave 4.0-modules.

 

Gerelateerde Links

Gerelateerde Thema's

portrethuib1
De Greenwave 4.0 kan zowel kleinschalig als grootschalig toegepast worden met aandacht voor individuele gebruikswensen.