Huib Sneep

Huib is een geboren natuurmens, met een hart voor techniek. Die combinatie zorgt al decennia voor een niet te stuiten nieuwsgierigheid naar standplaatsverbetering en optimalisering van groeiomstandigheden van allerlei stadsgroen en in het bijzonder bomen.

Met zijn in 1989 opgerichte bedrijf BSI Bomenservice wordt Huib Sneep dan ook dé deskundige op het gebied van boomverankering, symbiose, bomenzand en het verplanten van grote bomen. Het opzienbarende karwei van het verplanten van een 125 jaar oude Haagse Kastanjeboom wordt in 1997 zelfs wereldnieuws. Huib stelt namelijk voor deze majestueuze oude boom niet op te tillen maar te verslepen, over wel zeventig meter. Dit revolutionaire concept is ‘horizontale verplaatsing’ genoemd. Bij deze techniek wordt de boom zonder op te tillen op stalen platen gezet, waaraan een treksysteem wordt bevestigd. Vervolgens wordt de boom versleept naar de nieuwe plaats. De betreffende Kastanjeboom is nog steeds in prima conditie en een pareltje op de historische Koekamp in Den Haag. De techniek van horizontale verplaatsing wordt sedertdien alom gebruikt.

 

portrethuib1
Met een groene gevel van Greenwave systeem is de beplantingkeuze voor een groene gevel echt niet meer beperkt tot een eenvoudige klimop.