IMG_2799
 

Greenwave 4.0

 
 

Het Greenwave systeem 4.0 is zo ontworpen dat de verticale tuin als volwaardige gevelbekleding van nieuwbouw én bestaande bouw kan fungeren.

Het verticale tuin systeem bestaat uit zeer duurzame modules die vervaardigd zijn van hoogwaardig door- en door gekleurd en recyclebaar HDPP kunststof. De modules, in twee standaardkleuren verkrijgbaar, worden gevuld met vruchtbare teelaarde en kunnen worden beplant met iedere denkbare combinatie van plantensoorten.
Het Greenwave verticale tuin systeem is niet alleen buiten, maar ook binnen toe te passen.

Groene herinneringen

Mensen houden van bomen, struiken en planten. Onze voorouders leefden lang in een savanneachtige omgeving waar bomen als schuilplek en uitkijkpost fungeerden en planten als bron van voedsel of zelfs als geneeskrachtig middel dienden. We beoordelen onze woonomgeving, ook de stedelijke, nog steeds op de aanwezigheid van elementen die onze overlevingskansen vergroten, dus op bomen, struiken en planten. Groen stelt ons gerust, ook in een verticale vorm.

Cultuursociologen denken dat onze liefde voor de natuur verder is gevormd tijdens de romantische periode in de 19e eeuw. De interesse van kunstenaars – schrijvers, schilders en componisten – voor de dramatische aspecten van ‘woeste’ natuur kreeg zijn weerslag in een popularisering van land- schapsbeleving. Mensen uit de gegoede klasse trokken met wandelstok en dichtbundel naar buiten om deze dramatiek te beleven. Wie natuur kan waarderen, laat zien dat hij een beschaafd, welopgevoed en ontwikkeld mens is.

 
portrethuib1
De Greenwave 4.0 kan zowel kleinschalig als grootschalig toegepast worden met aandacht voor individuele gebruikswensen.